top of page

Zprávy z helpdesku – GEM/GRM versus Windows 11, nová verze Automated Exchanges a další novinky



Vážení uživatelé,


jako každý měsíc vám přinášíme několik důležitých informací, které vám usnadní vaši každodenní práci:


1. GEM/GRM versus Windows 11

Jak jistě víte, GEM i GRM fungují pouze v prohlížeči Internet Explorer (IE), který již nebude k dispozici v nové verzi Windows – Windows 11. Proto jsme vyvinuli TCP Exchange – novou generaci GEMu, která nevyžaduje IE, funguje v jiných prohlížečích, jako např. Google Chrome, Edge, Firefox atd., a slouží jak pro výměny letenek, tak pro refundace.


Z tohoto důvodu plánujeme postupně převést všechny uživatele GEMu na tuto novou aplikaci. V příštích týdnech opět uspořádáme instruktážní webinář, abychom vám TCP Exchange připomněli, pro některé představili. Budeme rádi, pokud se zúčastní co nejvíce z vás, aby přechod na TCP Exchange proběhl hladce a nepůsobil vám žádné problémy.


Důležité! Abychom mohli vaši agenturu plynule převést na TCP Exchange, neinstalujte si prozatím novou verzi Windows 11. Děkujeme.


2. Nová verze Automated Exchanges (Rapid Reprice)

Je doplněna o více než 20 nových dopravců a je připravena ke stažení na našich stránkách www.travelportgds.cz Seznam nových dopravců, kteří nyní také podporují tuto aplikaci, najdete zde. Seznam všech dopravců je uveden v My Travelport pod KB0018338.


3. Rezervace vytvořené před 04JUL2019

Doposud nemohly být znovu použity rezervace (PNR) starší více než 2 roky, i když obsahovaly vložený TUR nebo RT segment. Nyní všechny rezervace vytvořené po 04JUL2019 (tedy již starší více než 2 roky) mohou být použity pro knihování nových segmentů a následné výměny letenek.


4. Výměna ETKT na EMD voucher

Tuto funkcionalitu, o které jsme v předcházejících měsících informovali a kterou zatím umožňují OK, BA, KL, AF a MK, zavádí nyní také LOT. Podrobný postup najdete pod odkazem https://www.travelportgds.cz/post/news-13MAY2021 nebo https://www.travelportgds.cz/post/news-28JUN2021


5. Placená zavazadla u IB

Rezervace placených sedadel (Paid Seats) a následné vystavení EMD je nyní aktivováno pro společnost IB.


Váš Travelport

0 comments
bottom of page