top of page

Zprávy z helpdesku – QS, SSR CHLD, naši noví kolegové



Vážení uživatelé, máme pro vás několik dobrých zpráv. 1. Smartwings (QS) Po nedávném vstupu do BSP mají Smartwings (QS) nastaven v Travelport+ i elektronický ticketing (předčíslí 797). Letenky jsou tedy nyní validovány na QS místo dřívějších OK. Přejeme vám hodně vystavených letenek. 2. SSR CHLD Příští týden bude aktivováno automatické vkládání SSR CHLD s datem narození, které vyžaduje velká část dopravců. Nebude již nutné uvádět datum narození do OSI v PNRu, což byl doposud požadavek některých dopravců. Jméno dítěte bude ale potřeba vkládat do rezervace pouze tímto vstupem: N.TRAVELPORT/GALILEO MISS*P-C05 DOB14MAY17 N.TRAVELPORT/GALILEO MISS*P-CNN DOB14MAY17 C05 = věk dítěte, za C05 je mezera a datum narození. Místo C05 bude možné vložit i CNN, datum narození je ale také povinné. Pokud nebude dodržen tento formát jména, jméno nebude do rezervace vloženo a zobrazí se hláška: NEED CHILD BIRTHDATE IN NAME FIELD - ENTER AS DOBDDMMMYY 3. Noví kolegové

Náš helpdeskový tým posílila sympatická Lê Ngân. Mnozí z vás jí znáte jako Lee. Usměvavá Lee pochází z Vietnamu, ale cítí se a mluví jako Pražanda :) V cestovním ruchu se pohybuje již 18 let, její různorodá praxe zahrnuje práci pro cestovní agentury, ale i pro dopravce. S Lee si budete jistě rozumět, protože má bohaté zkušenosti jako letenkářka (Asiana, Asia Special) a také zná prostředí letiště a procesy u dopravců. U ČSA pracovala na tarifním oddělení a v LOTu měla na starosti helpdesk a skupiny. S Lee se domluvíte nejenom česky, ale i vietnamsky a anglicky.


Posílili jsme i naši bratislavskou kancelář. Peter Ožvald nastoupil místo Boby Molnárové, která se rozhodla naplno si užívat zasloužený důchod. Peter rád bicykluje, má rád motorky a turistiku. K cestovnímu ruchu se dostal hned po škole. Začínal v Seneca Tour, pokračoval v British Airways, v Amexu a poslední roky v HRG, vždy jako reservation & ticketing agent. Kromě slovenštiny se s ním domluvíte i anglicky a německy.



Váš Travelport

0 comments
bottom of page