top of page

NDC ZPRÁVY: Nespouštíme ho z očí



V uplynulém roce si naše odvětví muselo poradit s obrovskou změnou a spoustou překážek. Ale tady v Travelportu jsme parta nenapravitelných optimistů a navzdory nepřízni osudu vytváříme nové příležitosti. Co se týká NDC, můžete si být jisti, že ho rozhodně nespoušíme z očí. Chceme se s vámi podělit o několik významných věcí, které se nám v poslední době podařilo dokončit.

Travelport+ je tu


Nedávno jsme spustili novou generaci platformy Travelport+, která je středobodem naší globální NDC strategie. Zcela změní prodej cestovních služeb a ze všeho nejdříve zrychlí distribuci obsahu z více zdrojů. Usnadní tak přístup k NDC obsahu, k vyšším prodejům, personalizaci a obsluze rezervací.


NDC cestujících létá čím dál více

Singapore Airlines přivítali v listopadu na palubě první cestující, jejichž letenky byly naknihovány přes Smartpoint. Pochvala agentuře Star Cruise Travel Services za vytvoření rezervace. Podobně ATPI a Maxim's Travel použili ze všech GDS právě Travelport+ pro vystavení prvních NDC letenek společnosti Qantas. První cestující, který letěl na NDC rezervaci s Qantas, cestoval 18. března 2021 ze Sydney do Melbourne.


Full house: American Airlines

American Airlines nedávno prodloužili několikaletou full content agreement – včetně NDC obsahu. Smlouva zahrnuje také nový codeshare a rozšířené služby pro vnitrostátní rezervace Alaska Airlines a JetBlue Airways. Brzy uvedeme několik nových funkcionalit, které usnadní nákup a správu těchto rezervací, včetně nových balíčků Main Plus*.


Klid v sále, klid v sále! Zasedání Travelport NDC Leadership Council

A také jsme publikovali výsledky setkání NDC Leadership Council, které proběhlo v prvním kvartále tohoto roku. Členové rady sestavili seznam "blockerů", které brání širšímu zavedení NDC, a přehled funkcionalit, které jsou pro zavedení NDC nejdůležitější (pozor spoiler: nejžádanější funkcionalitou je schopnost zobrazit objednávku – podívejte se na ostatní). Tento výzkum nám poslouží jako ukazatel na cestě k NDC a pomůže nám vyhnout se čemukoliv, co by mohlo zbrzdit další vývoj. Tady si můžete přečíst více o tom, jak se podílíme na změnách v našem odvětví s ohledem na NDC.



* Balíčky Main Plus od American Airlines nabízejí buď sedadlo navíc v hlavní třídě, případně preferované sedadlo společně s dodatečným kusem odbaveného zavazadla a prioritou při nástupu do letadla.

0 comments
bottom of page