top of page

Nový "zelený seznam": cestovní ruch oslavil Den Země



TISKOVÁ ZPRÁVA


LANGLEY, Velká Británie, 21. dubna 2022 – Travelport v rámci oslav Dne Země vydal report, který přibližuje trendy a stav udržitelnosti v cestovním ruchu. Společně se svými dvěma partnery, Virgin Atlantic a Trainline, osvětluje současné snahy, které jsou zaměřené na zelenější budoucnost našeho odvětví.


„Zájem o životní prostředí by neměl být konkurenční výhodou, ale spíše něčím, co cestovní ruch přijme za své a v co věří,“ říká Jason Clarke, Chief Commercial Officer - Travel Partners ve společnosti Travelport. „Aby se naše odvětví stalo skutečně udržitelným, musíme ze všeho nejdříve informovat zákazníky, z jakých udržitelných možností mohou vybírat, a zajistit, aby byly snadno pochopitelné. Dále, tyto zelené možnosti musí být integrovány pro celý průběh cesty. A nakonec, musíme cestujícím poskytnout možnost kompenzovat každý kilometr, který procestují. Je nezbytné, aby na těchto věcech spolupracovalo celé odvětví, a zajistili jsme tak zelenější budoucnost.“


V kostce, o čem se v reportu dočtete:

  • Ekoturistika: Destinace, které berou ohled na životní prostředí, jsou mezi turisty stále populárnější. Odvětví ekoturistiky očekává 15% roční nárůst a valuaci více než 17 miliard $.

  • Zelenější nebe: Letečtí dopravci neustále hledají nové způsoby, jak být zelenější. Společnost Virgin Atlantic má v této oblasti již 15 let zkušeností a do roku 2050 se zavázala zcela odstranit svou uhlíkovou stopu.

  • Železnice na vzestupu: Cestování vlakem se dostalo do popředí současného trendu, protože umožňuje plynulejší přesun mezi destinacemi. Zákazníci společnosti Trainline ušetří v průměru každý rok více než 1,5 megatun emisí CO2 díky tomu, že cestují vlakem místo po silnici.




Váš Travelport

1 comment
bottom of page