top of page

Zprávy z helpdesku – Dětské letenky TP, zavazadla v letenkách UA, prodej dodatečných služeb

Vážení uživatelé,

rádi bychom vás upozornili na nové informace získané od některých dopravců:

Datum narození v SSR a endorsační rubrice


Dle informace některých dopravců je třeba při vystavování letenek pro děti a další typy cestujících, u kterých použitý tarif závisí na věku, uvádět jejich datum narození do endorsační rubriky na letence a zároveň do SSR v PNRu.

Rezervaci v Galileu je třeba ošetřit následovně:

  1. Vložit DOB do SSR, příklad vstupu: SI.P2/CHLD*12SEP09

  2. Vložit DOB do Endo Boxu (po uložení ocenění), např. TMU1EBDOB 12SEP09

Tímto vstupem upravíte endorsační rubriku, aniž by se jakkoli změnil pricing indicator – garance ocenění se nezmění. Při vkládání jména není důležité dávat DOB za jméno, protože informace za jménem se k dopravci nepřenáší.

Vložení jména např. pro dítě: N.NOVAK/JANMR*P-C10 P-C10 je informace nutná k tomu, aby systém dokázal aplikovat dětskou slevu.

Tento postup vkládání data narození by měl být používán u všech dopravců, pokud je použit tarif, jehož výše závisí na věku cestujícího (děti, mládežníci, studenti atd).

United Airlines (UA) rezervace se zavazadly


V pokynech pro vystavování letenek uvádějí UA tuto informaci týkající se všech rezervačních systémů:

Ticketing Basic Economy branded fares: If a ticket contains a Basic Economy branded fare, then the Travel service provider may only issue one ticket per traveler in a single PNR (except for conjunctive tickets). When a single PNR contains tickets for multiple travelers and any traveler’s ticket is a Basic Economy branded fare, then all travelers’ tickets must be a Basic Economy branded fare.

Na základě této informace doporučujeme sdružovat do rezervací pouze cestující se stejným typem tarifu. To znamená v jedné rezervaci knihovat cestující s tarify bez zavazadla, v jiné rezervaci cestující s tarify se zavazadly, cestující bez zavazadel a se zavazadly (v tarifu) nedávat do jedné rezervace. Předejdete tak problémům s odbavením zavazadel cestujících na letišti. Pokud není toto pravidlo dodrženo, mohou být cestující, kteří mají zavazadlo v letence, na letišti dopravcem žádáni o dodatečné zaplacení zavazadla.

Prodej dodatečných služeb


Služby (seating, zavazadla, atd.) je třeba rezervovat a vystavovat (EMD) ve stejném PCC, ve kterém byla vystavena letenka.

Vaš Travelport

0 comments
bottom of page